Gerookte zalmtartaar met waterkersolie
Vis
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 250 gram gerookte zalm
- 1 el crème fraîche
- 30 gram waterkers + extra voor garnering
In Huis
- 2 tl witte wijnazijn
- 1 el mayonaise
- 1 tl mosterd
- 5 el olijfolie extra vierge
- 0.5 tl suiker
Recept stappen
- Snipper de sjalot en doe in een kommetje met de helft (!) van de witte wijnazijn.
- Snij de zalm in kleine stukjes. Meng de zalm met de mayonaise, crème fraîche, mosterd, peper en de sjalot in de witte wijnazijn. Zet in de koelkast tot gebruik.
- Maak de waterkersolie. Verwijder alleen de dikste stelen van de waterkers en pureer de resr samen met de olijfolie extra vierge, de andere helft van de witte wijnazijn, peper, zout en de suiker.
- Maak met behulp van een kookring of een klein bakje 1 tartaar per persoon. Leg een paar losse blaadjes waterkers op elk bord en leg daar een zalmtartaartje bij. Druppel de waterkersolie eroverheen.