Geroosterd brood met aubergine-tapenade en rucola
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 1 stuks aubergine
- 0.5 stuks sjalot
- 4 sneetjes houthakker maanzaad
- handje rucola
In Huis
- olijfolie extra vierge
- 1 tl tahin (of citroensap)
Recept stappen
- Verwarm de oven op 200 graden.
- Prik de aubergine rondom in met een vork en rooster hem in ca. 20 minuten in de oven tot hij zacht is.
- Besprenkel het brood met water en leg bij de aubergine. Bak af in 10-13 minuten.
- Laat de aubergine afkoelen, snij open en lepel het vruchtvlees eruit. Hak de sjalot fijn. Hak dit samen met het vruchtvlees van de aubergine, een scheut olijfolie extra vierge, peper, zout en tahin.
- Snij vier plakken van het brood en besmeer met de aubergine-tapenade. Garneer met een plukje rucola.