Skip to main content

Geroosterd broodje met gebakken oesterzwammen en gekaramelliseerde rode uien

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 rode ui
  • 400 gram oesterzwammen
  • 4 ciabatta
  • naar smaak Alde Fryske kaas

In Huis

  • 40 gram roomboter
  • 1 tl suiker
  • 2 el rode wijnazijn
  • naar smaak rucola
icon package

Recept stappen

  1. Halveer de ui en snij in halve ringen. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de ui tot hij zacht is en bruin begint te worden.
  2. Voeg de suiker en azijn toe. Bak verder tot de ui lekker zacht en gekaramelliseerd is. Haal van het vuur.
  3. Verhit de rest van de boter in een andere koekenpan en bak de oesterzwammen hierin aan tot ze zacht beginnen te worden en bruine randjes krijgen. Bestrooi met zout en peper uit de molen
  4. Snij de ciabatta open en rooster bruin en knapperig.
  5. Beleg de broodjes met wat kaasplakjes en dan de oesterzwammen. Schep er wat gekaramelliseerde ui over en maak af met een plukje rucola.