Skip to main content

Geroosterd broodje met gebakken oesterzwammen en gekaramelliseerde rode uien

Vegetarisch

  • Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) rode ui
  • 2 bakje(s) oesterzwammen
  • 4 stuk(s) boterham
  • 4 naar smaak mediteraanse kaas

In Huis

  • 40 g roomboter
  • 1 tl suiker
  • 2 el rode wijnazijn
  • naar smaak peper en zout
  • naar smaak rucola
icon package

Recept stappen

  1. Halveer de uien en snijd in halve ringen.
  2. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak hierin de uien tot ze zacht zijn en bruin beginnen te worden.
  3. Voeg de suiker en azijn toe. Bak verder tot de uien lekker zacht en gekaramelliseerd zijn. Haal van het vuur.
  4. Verhit de rest van de boter in een andere koekenpan en bak de oosterzwammen hierin aan tot ze zacht beginnen te worden en bruine randjes krijgen. Bestrooi met zout en peper uit de molen
  5. Rooster de boterhammen knapperig.
  6. Beleg de boterhammen met wat kaasplakjes en dan de oesterzwammen. Schep er wat gekaramelliseerde ui over en maak af met een plukje rucola.
  7. Serveer het brood en de uien warm.