Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Geroosterde aubergine met groene peper-yoghurtsaus en radijsjes

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks groene peper
  • 1 bosje radijs
  • handje kervel en dille

In Huis

  • 4 el yoghurt
  • 2 el citroensap (mag uit een flesje)
  • olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de aubergines in de lengte doormidden, snij het vruchtvlees kruislings in. Bestrijk met olie en rooster 30-35 minuten in de oven.
  3. Maak de yoghurtsaus. Hak de groene peper fijn (verwijder de zaadlijsten voor minder pit). Meng de yoghurt, groene peper, citroensap, zout en peper met elkaar.
  4. Snij de radijs in dunne plakjes en hak de kervel en dille fijn. Meng met olijfolie extra vierge en citroensap tot een fris slaatje.
  5. Serveer de aubergines met een flinke lepel groene peper-yoghurtsaus en de radijsjes.