Geroosterde bietencarpaccio met crème fraîche en bieslook

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten
De Krat 20180830 Vegetarisch Krat 01

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram rode bieten
  • 1 bakje crème fraîche
  • 2 el bieslook

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kneepje citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de bieten met een dunschiller en snij in mooie dunne plakken van max 0.5 cm. Leg ze dakpansgewijs op bakpapier in een ovenschaal of braadslee. Bestrooi met zout en peper (liefst uit de molen) en besprenkel met wat olie en balsamicoazijn en schuif in de oven, voor ongeveer 30 minuten.
  3. Snij de knoflook heel fijn en meng met de crème fraîche. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap. Verdun eventueel met een scheutje water of olijfolie. Snij de bieslook fijn.
  4. Check de bieten. Haal ze uit de oven als je gemakkelijk met een vork erin kan prikken. Laat even een beetje afkoelen en verdeel over kleine bordjes. Verdeel op het laatst wat van de crème fraîche over de bietencarpaccio en garneer met bieslook. Serveer als voor of bijgerecht.
  5. Heb je mierikswortelcrème in huis, meng naar smaak wat door de crème fraîche. Lekker met olijvenbrood!