Skip to main content

Geroosterde bloemkool en bietjessalade met vegetarische kipstuckjes en tzatziki

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Bieten
  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 bakje(s) Yoghurt
  • 2 tl Fijngehakte bladpeterselie
  • 1 stuk(s) Komkommer
  • 2 pak(ken) Vegetarische kipstuckjes

In Huis

  • 1 tl Komijnpoeder
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Balsamicoazijn
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de bieten en snij ze in plakken en dan in dobbelsteentjes van max. 1,5 cm. Doe in een ovenschaaltje, hussel om met wat olie, peper en zout en schuif in de oven gedurende ongeveer 25 minuten.
  3. Haal het blad en alleen het uiterste stukje van de steel van de bloemkool eraf en snij in plakken van 1,5 cm. Een deel zal in roosjes uiteen vallen.
  4. Snij de rode ui doormidden en dan in halve ringen. Leg de bloemkool en ui in een grote ovenschaal met een klein scheutje water, bestrooi met de komijnpoeder, peper en zout en dek af met folie, zodanig dat het kan gaan stoven. Schuif ook in de oven.
  5. Ga de tzatziki maken. Snij de komkommer in de lengte doormidden en haal met een lepeltje de zaadjes eruit. Rasp de komkommer grof of snij heel fijn en doe bij de yoghurt samen met peper, zout, een klein teentje geperste knoflook en een klein beetje gehakte peterselie.
  6. Haal de bietjes er na die circa 25 minuten uit, check even of ze gaar zijn. Haal meteen de folie van de bloemkool en laat die nog een minuut of 10 bruin worden. Als de bloemkool nog heel hard is, kan je beter de folie nog even laten zitten. Meng de bietjes met de olijfolie en balsamicoazijn en zet op tafel.
  7. Bak ondertussen de kipstuckjes in olijfolie mooi bruin en krokant.
  8. Garneer ze nog met een beetje peterselie en serveer met de bietjes, bloemkool en tzatziki.
  9. <br>Let op: je hebt veel peterselie nodig bij de omelet met snijbiet!