Geroosterde bloemkool met yoghurt-kerriedressing met cornichons, amandelschaafsel en kruiden-couscous

Vegan

  • Totale tijd 45 minuten
Geroosterde bloemkool met een yoghurt kerriesaus met nigellazaad en cornichons en couscous met kruiden | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks bloemkool
  • 1 el nigellazaad
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 200 ml amandelyoghurt
  • 250 gram couscous
  • 1 stuks rode ui
  • 1 stuks courgette
  • 3 el dragonblaadjes
  • 3 el dille
  • 3 el krulpeterselie
  • 80 gram cornichons (uitgelekt)

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 el citroensap (mag uit flesje)
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 tl honing
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet de waterkoker aan.
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes (zie tip). Meng met olie, peper en zout in een mengkom. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20-25 minuten in gaar de oven. Hussel halverwege.
  3. Rooster het nigellazaad op zacht vuur in een droge (ruime) koekenpan. Laat afkoelen op een bordje. Rooster daarna het amandelschaafsel en laat ook afkoelen. Je gebruikt deze koekenpan later voor de courgette.
  4. Maak in een grote saladeschaal een dressing van het citroensap, amandelyoghurt, olijfolie extra vierge, kerriepoeder, honing en het geroosterde nigellazaad. Breng op smaak met peper en zout. Zet even weg.
  5. Doe de couscous met zout in een kom en overgiet met kokend water tot 1 cm boven de korrels. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
  6. Snipper de rode ui. Bak in wat olie in de koekenpan. Snij de courgette in stukjes van 1 cm. Voeg bij de ui als hij glazig is. Bak ca. 5 minuten mee.
  7. Hak de verse kruiden fijn. Roer samen met een goede scheut olijfolie extra vierge, ui en courgette door de gare couscous. Breng goed op smaak met peper en zout.
  8. Snij de augurkjes in stukjes. Meng samen met de gare bloemkool door de yoghurtdressing.
  9. Serveer de couscous met de romige bloemkool en garneer met het amandelschaafsel.
  10. Je kunt de kleinere bladstengels ook meebakken in de oven!