Skip to main content

Geroosterde gnocchi met spinazie, kastanjechampignons en blauwe kaas

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten
Wk 18 Geroosterde gnocchi met spinazie kastanjechampignons en blauwe kaas

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks sjalot
  • 300 gram peen
  • 500 gram kastanje champignons
  • 600 gram gnocchi
  • 3 el peterselie
  • 120 gram blauwe schimmelkaas
  • 400 gram spinazie

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • klont boter om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • naar smaak pijnboompitjes (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de sjalot in partjes. Schil en snij de peen in blokjes van 2 cm. Verwarm olijfolie en boter in een grote afdekbare koekenpan of wok. Fruit de sjalot en peen op zacht vuur. Voeg wat zout en peper toe.
  3. Snij de champignons in vieren en bak mee als de sjalot glazig is. Bak even goed aan, voeg zout en peper toe en zet het vuur laag. Laat met het deksel op de pan ca. 7 minuten sudderen. Schep af en toe om.
  4. Besprenkel de gnocchi met ruim olijfolie. Bak 15 minuten in de oven. Hussel tussendoor om.
  5. Hak de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. Brokkel de blauwe kaas.
  6. Voeg de knoflook en spinazie bij de champignons. Laat de spinazie slinken terwijl je omschept.
  7. Roer de blauwe kaas (hou een beetje apart voor de garnering) door de spinazie. Breng op smaak met peper en zout. Warm goed door en garneer met de peterselie en de rest van de blauwe kaas. Serveer met de geroosterde gnocchi.
  8. bestrooi met wat geroosterde pijnboompitjes of andere nootjes/pitjes als je dat in huis hebt.