Geroosterde gnocchi met spinazie, kastanjechampignons en blauwe kaas

Vegetarisch, Snel klaar

  • Totale tijd 35 minuten
Wk 18 Geroosterde gnocchi met spinazie kastanjechampignons en blauwe kaas

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks sjalot
  • 300 gram peen
  • 600 gram gnocchi
  • 500 gram kastanje champignons
  • 3 el peterselie
  • 120 gram blauwe schimmelkaas
  • 400 gram spinazie

In Huis

  • om te bakken olijfolie
  • klont boter om te bakken
  • 3 teentjes knoflook
  • naar smaak pijnboompitjes (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Verwarm olijfolie en boter in een grote afdekbare koekenpan of wok.
  3. Snij de sjalot in partjes. Schil en snij de peen in de lengte doormidden en dan in halve maantjes van ca. 1 cm. Fruit de sjalot en peen op zacht vuur. Voeg wat zout en peper toe.
  4. Besprenkel de gnocchi met ruim olijfolie. Bak 15 minuten in de oven. Hussel tussendoor om.
  5. Snij de champignons in vieren en bak op hoog vuur mee vanaf dat de sjalot glazig is. Draai het vuur zachter als de champignons wat gebruind zijn, voeg nog een beetje zout en peper toe. Zet het vuur zachter en schep af en toe om.
  6. Hak de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. Brokkel de blauwe kaas.
  7. Voeg de knoflook en spinazie bij de champignons. Laat de spinazie slinken terwijl je omschept.
  8. Roer de blauwe kaas (hou een beetje apart voor de garnering) door de spinazie. Warm goed door en garneer met de peterselie en de rest van de blauwe kaas. Serveer met de geroosterde gnocchi.
  9. Bestrooi met wat geroosterde pijnboompitjes of andere nootjes/pitjes als je dat in huis hebt.