Geroosterde groenten en Frieslander aardappels en bloemkool met kikkererwten en romescosaus

Vegan

  • Totale tijd 45 minuten
Geroosterde groenten en Frieslander aardappels en bloemkool met kikkererwten en romescosaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 gram Frieslander aardappels
  • 2 stuks prei
  • 200 gram knolselderij
  • 800 gram bloemkool
  • 2 potje kikkererwten
  • 4 tl sinaasappelrasp
  • 6 el sinaasappelsap
  • 1 bosje tijm
  • 50 gram hazelnootcrunch
  • 1 bakje panko met gerookte paprikapoeder
  • 180 gram gegrilde paprika uitlekgewicht
  • 4 el olie uit het potje
  • 1 bosje krulpeterselie

In Huis

  • 2 tenen knoflook
  • scheut olijfolie
  • 1 el rode wijnazijn
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de oven tot 200 °C. Schrob de aardappels en snij in hapklare stukjes van ca. 2 cm. Kerf de prei in de lengte in en spoel eventueel zander eruit. Snij in stukken van 2 cm. Schil de knolselderij en snij in blokjes van ca. 2 cm. Snij de steel van de bloemkool in stukjes en maak roosjes.
  2. Hak de knoflook fijn. Giet de kikkererwten af. Rasp de sinaasappelschil en pers het sap (de rasp heb je op het eind nodig).
  3. Meng alle groenten en aardappels samen met de knoflook, kikkererwten, tijm, het sinaasappelsap, een flinke scheut olie en wat zout en peper op een grote bakplaat of twee als het te krap wordt – het is lekker als het wat krokant wordt. Rooster 20-25 minuten.
  4. Maak intussen de romescosaus.
  5. Doe de hazelnootcrunch, panko met paprikapoeder, uitgelekte paprika’s, rode wijnazijn, olijfolie in een keukenmachine of het bakje van de staafmixer met 3 el (bij 4p) water. Maal tot een grove zachte saus en breng goed op smaak met zout en peper.
  6. Haal de groenten uit de oven en meng ze met de helft van de romescosaus én de sinaasappelrasp. Zet ze nog 5 minuten in de oven tot ze goudbruin en krokant zijn.
  7. Hak de peterselie fijn. Garneer de groenten met de peterselie en serveer met de rest van de romescosaus.
  8. Goed om te weten: in het bakje panko zit bij 4p 1 tl gerookte paprikapoeder en ca. 40 gram panko. Bij 2p de helft.