Geroosterde groenten met balsamicolinzen, romige cannellinibonendip en rucolapesto met oude geitenkaas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Geroosterde groenten met balsamicolinzen, romige cannellinibonendip en rucolapesto met oude geitenkaas | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 gram bieten
  • 500 gram pastinaak
  • 500 gram spruiten
  • 2 takjes rozemarijn
  • 150 gram dupuis linzen
  • 100 gram oude geitenkaas
  • 100 gram rucola
  • 60 gram walnoten
  • 1 blik cannellinibonen
  • 3 el bieslook
  • 3 el peterselie

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 teentjes knoflook (in de schil)
  • 1 stuks groentebouillonblokje
  • 120 ml (milde) olijfolie (voor de pesto)
  • kneepje citroensap (uit een flesje)
  • 2 el olijfolie extra vierge (voor de bonendip)
  • 1 el olijfolie extra vierge (voor linzen)
  • 1 el balsamicoazijn
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de bietjes. Snij in frietformaat (zie tip 1). Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olie, peper er zout. Schuif alvast in de oven.
  3. Schil de pastinaak en snij in frietformaat. Verwijder het kontje van de spruiten en snij in tweeën. Doe samen in een mengkom en besprenkel met flink olie, peper en zout. Schud goed om en leg naast de bietjes. Leg de rozemarijn en knoflook (in de schil) ertussen. Bak 20-25 minuten tot de groenten gaar zijn. Schud af en toe om.
  4. Zet de linzen op in water met het bouillonblokje en kook gaar in 20-25 minuten.
  5. Rasp de geitenkaas.
  6. Maak de pesto: Hou wat rucola apart ter garnering en hak de rest grof (incl. steeltjes). Hak de rucola in het bakje van de staafmixer met de helft (!) van de geitenkaas en de walnoten. Giet de milde olijfolie erbij. Breng op smaak met een kneepje citroensap, peper en zout.
  7. Maak de bonendip: Giet de bonen af in een vergiet maar bewaar wat van het vocht! Druk de knoflook (uit de oven) uit de schil. Mix in het bakje van de staafmixer: de bonen, helft (!) van de knoflook, de olijfolie extra vierge en zoveel van het vocht van de bonen als nodig om een smeuïge dip te krijgen. Hak de bieslook fijn en roer erdoor. Breng op smaak met een flinke kneep citroensap, peper en zout.
  8. Snij de achtergehouden gepofte knoflook fijn. Maak in een schaal(tje) een dressing van de knoflook, olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, zout en peper. Giet de linzen af. Hak de peterselie. Meng samen door de dressing.
  9. Garneer de geroosterde groenten met de achtergehouden rucola en de rest van de geitenkaas. Serveer de linzen, pesto en bonendip erbij.
  10. Vele handen maken licht werk; vraag hulp bij het snijden!