Skip to main content

Geroosterde groenten met frisse couscous

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Aubergine
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 1 stuk(s) Gele paprika
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 1 stuk(s) Tomaat
  • 300 g Couscous
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 1 bosje(s) Lente-ui
  • 1 bosje(s) Munt
  • 1 pakje(s) Buche fraiche geitenkaas
  • 1 takje(s) Rozemarijn
  • 2 takje(s) Tijmblaadjes

In Huis

  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 6 el Olijfolie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 180 graden. Vet een springvorm (18 cm) in met wat olijfolie.
  2. Snij dunne plakjes van de aubergine, courgette en paprika. Doe ze bij elkaar in een kom. Giet er 2 el olijfolie over. Doe de tijm en rozemarijn erbij, maal er peper en zout over en pers de twee teentjes knoflook erin uit. Meng alles met je handen goed door elkaar. Snij nu ook de ui en de tomaat in dunne plakjes (deze meng je niet mee met de rest omdat ze anders kapot gaan).
  3. Leg om en om plakjes aubergine, tomaat, courgette, ui, en paprika achter elkaar op hun zijkant in de springvorm (zie foto) totdat je de cirkel rond hebt. Vul daarna de opening in het midden op (als je haast hebt kun je deze stap ook overslaan door alles door elkaar heen te mengen en in een ovenschaal te kieperen). Schuif nu de springvorm in het midden van de oven en bak de regenboog ratatouille in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar.
  4. Kook intussen de couscous gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de bosui in ringetjes en snij de munt fijn. Maak de couscous op smaak met de munt, bosui, citroensap, olijfolie, peper en zout. Roer de helft van de geitenkaas door de couscous en strooi de andere helft over de groententaart als die uit de oven komt.