Skip to main content

Geroosterde groenten met zoete kruiden

Vegetarisch

  • Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) rode ui
  • 2 stuk(s) pastinaak
  • 8 stuk(s) gele peen

In Huis

  • 1 tl zeezout
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 1 el lichtbruine basterdsuiker
  • 1 borrelglaasje(s) chinees vijfkruidenpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 snufje(s) kruidnagelpoeder
  • 2 tl honing
  • 4 el plantaardige olie
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor tot 180 C.
  2. Maal alle kruiden in een vijzel tot een poeder.
  3. Snijd de uien in parten. Was de pastinaken en snijd in stukken van ca. 3 cm. Was de wortels en snijd in stukken van ca. 3 cm.
  4. Bedek de ovenplaat met bakpapier en verdeel er de groenten over.
  5. Strooi de kruidenpoeder over de groenten en besprenkel met honing en olie. Meng goed door elkaar.
  6. Rooster de groenten in het midden van de oven goudbruin in ca. 20 minuten.
  7. Serveer met een vleesvervanger of een omelet.