Skip to main content

Geroosterde knoflook-kipfilet met aardperenpuree en wortel-koolsalade

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Aardpeer
  • 500 g Aardappelen
  • 250 g Spitskool
  • 250 g Regenboogpeen
  • 1 stuk(s) Ui
  • 150 ml Yoghurt
  • 400 filet(s) Kipfilet

In Huis

  • 1 bol(len) Knoflook
  • naar smaak Water
  • naar smaak Azijn
  • naar smaak Peper en zout
  • 250 ml Slagroom
  • 2 el Boter
  • 1 tl Venkelzaad
  • 150 ml Mayonaise
  • naar smaak Cayennepeper
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Snij de knoflook dwars doormidden zodat je alle tenen halveert. Doe in een klein ovenschaaltje en besprenkel met 1 el olijfolie. Bak 20 minuten in de oven tot de knoflook goudbruin en zacht is geworden.
  3. Maak de aardperenpuree. Vul een schaal met koud water met een scheutje azijn. Schil de aardperen, snij in stukken en leg in het de schaal met water om verkleuren te voorkomen. Schil de aardappels en snij in stukken. Doe in een pan. Giet de aardperen af en doe bij de aardappels in de pan. Voeg water toe tot de groenten net aan onder water staan. Voeg zout toe. Breng aan de kook en kook ca. 20 minuten tot de groenten gaar zijn. Giet af. Doe de helft van de room erbij en breng tegen de kook aan. Stamp de groenten fijn met een aardappelstamper. Roer langzaam de rest van de room bij en roer tot een gladde puree. Roer als laatste de boter erdoor en breng op smaak met peper en zout. Hou warm.
  4. Maak de kool-wortelsalade. Verwijder de buitenste harde bladeren van de kool, halveer en verwijder de harde kern. Snij fijn m.b.v. een mandoline. Schrap de wortel en snij julienne. Kneus de venkel in de vijzel. Snipper de ui fijn. Meng een dressing van mayonaise, yoghurt, cayennepeper en venkelzaad. Verdun met een beetje water indien nodig. Meng ui, kool en de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Laat even intrekken.
  5. Leg de kipfilets op een plank en dek af met huishoudfolie. Sla de kipfilets dun met de vlakke kant van een groot keukenmes. Snij iedere filet in drie driehoeken. Verwarm een grillpan tot zeer heet. Bestrooi de kipfilets met peper en zout en smeer in met de overige olijfolie. Grill de kip ca. 3 minuten aan iedere kant tot hij mooie grillstrepen heeft. Leg ze in een warme koekenpan met deksel en laat ca. 3 minuten nagaren.
  6. Besmeer de filets met de gebakken knoflook en serveer met de aardperenpuree en de salade.