Skip to main content

Geroosterde knoflookaardappeltjes en een omelet met snijbiet, paprika en belegen kaas

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1000 gram Frieslander aardappelen
  • 2 stuks rode ui
  • 2 stuks rode puntpaprika
  • 500 gram snijbiet
  • 10 stuks eieren
  • 120 gram Kinderdijker belegen kaas

In Huis

  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 el olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 klontje boter
  • optioneel mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de aardappels en snij in wedges/partjes. Hussel ze in een mengkom met zout, peper, het paprikapoeder en de helft van de aangegeven hoeveelheid olie. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet de helft van de knoflooktenen stevig in de schil en leg de stukjes tussen de aardappels. Schuif gedurende ca. 30 minuten in de oven.
  3. Snij de ui doormidden en in halve ringen. Smelt een klontje boter met wat olie in een grote wok en bak daarin de ui zachtjes totdat hij bruint.
  4. Snij intussen de paprika doormidden en in dunne halve ringen. Voeg bij de uien en bak mee tot beide wat bruin zijn.
  5. Snij de stengels van de snijbiet in stukjes en het blad in repen. Hak de andere helft van de knoflook fijn. Voeg de stengels en knoflook bij de paprika en ui en na een minuut of 2 het blad. Breng op smaak met peper en zout en doe alles in een ingevette ovenschaal.
  6. Breek de eieren en klop los. Rasp de kaas en voeg toe. Giet over de groenten en schuif gedurende 20 minuten in de oven.
  7. Serveer de omelet met de gebakken aardappels en wat mayo naar smaak.
  8. Je hebt wat extra kaas gekregen. Een extraatje voor de kok :) snij in kleine blokjes en geniet ervan!