Skip to main content

Geroosterde knoflookaardappeltjes en meiraap met een omelet van snijbiet, paprika en Twentse bunkerkaas

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram Nicola aardappels
  • 2 stuks meiraapjes
  • 1.50 stuks rode ui
  • 1 stuks rode (punt)paprika
  • 1 stuks rode peper
  • 500 gram snijbiet
  • 8 stuks eieren
  • 120 gram Twentse Bunkerkaas
  • 200 gram cherrytomaatjes

In Huis

  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 el olijfolie
  • boter en/of olie om te bakken
  • 4 teentjes knoflook
  • optioneel mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Was de aardappels en schil de meiraap. Snij in even grote wedges. Hussel in een mengkom met zout, peper, het paprikapoeder en de aangegeven hoeveelheid olie. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet de helft van de knoflooktenen stevig in de schil en leg tussen de aardappels en meiraap. Schuif gedurende ca. 30 minuten in de oven.
  3. Snij de ui in halve ringen. Smelt een klontje boter met wat olie in een grote wok en bak daarin de ui zachtjes totdat hij bruint.
  4. Halveer de rode paprika en de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snij in halve ringetjes. Voeg bij de uien en bak mee.
  5. Snij de stengels van de snijbiet in stukjes en het blad in repen. Hak de andere helft van de knoflook fijn. Voeg de stengels en knoflook bij de paprika en ui en na een minuut of 2 het blad. Breng op smaak met peper en zout en doe in een (grote) ingevette ovenschaal. NB. Je hebt te veel cherrytomaatjes gekregen. Wat ons betreft loont het de moeite nog even wat gehalveerde tomaatjes aan de omelet toe te voegen :)
  6. Breek de eieren en klop los. Rasp de kaas en voeg toe. Giet over de groenten en schuif gedurende 20 minuten in de oven.
  7. Serveer de omelet met de gebakken aardappels en wat mayo naar smaak.
  8. Goed om te weten: Je hebt meer kaas gekregen dan nodig. Lekker in blokjes als borrelhapje.