Skip to main content

Geroosterde minibietjes met feta

Vegetarisch

  • Totale tijd 75 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 g minibietjes
  • 100 g winterpostelein
  • 2 el bladpeterselie
  • 200 g feta

In Huis

  • naar smaak zout
  • 50 g hazelnoten (met vlies)
  • 3 el olijfolie (extra vierge)
  • 2 el notenolie
  • 1 el citroensap
  • 1 teentje(s) knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. Was de bieten en verpak ze met een aantal in aluminiumfolie. Rooster ze beetgaar in ca. 30 minuten afhankelijk van de grootte van de bietjes.
  2. Hazelnoten roosteren: strooi de hazelnoten op een bakplaat en rooster ze 10 minuten in een hete oven van ca. 225 C. Laat ze afkoelen en wrijf met een schone theedoek de vliesjes eraf.
  3. Laat de bietjes afkoelen en verwijder de schil. Snij ze in partjes en bestrooi met wat zout. Doe de winterpostelein op een grote platte schaal. Verdeel er de bietjes over. Hak de peterselie fijn.Strooi de feta en de peterselie erover.
  4. Je kunt nu ook de geroosterde hazelnoten toevoegen. Maak een dressing van de twee soorten olie, het citroensap en de knoflook.
  5. Giet de dressing vlak voor het serveren over de salade.