Skip to main content

Geroosterde ovengroenten met Beemster valery, braadworstjes en een romig mosterdsausje

Varken

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 rode uien
  • 2 rode paprika's
  • 1 rode peper
  • 500 gram meiraap
  • 1 venkel
  • 1 kilo Beemster valery aardappelen
  • 4 braadworstjes
  • 100 ml crème fraîche

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el tijmblaadjes
  • olijfolie (om te besprenkelen)
  • 300 ml witte wijn / kippenbouillon
  • 1 el grove mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de rode ui in parten. Hak de knoflook fijn.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en rode peper en snij de paprika in dunne reepjes en de rode peper in halve ringetjes.
  4. Schil de meiraap en snij in parten van 1 cm (op de dikste zijde).
  5. Halveer de venkel, verwijder het loof en hart en snij in plakjes van 1 cm.
  6. Was de Beemstervalery aardappels goed (laat de schil zitten). Halveer kleine exemplaren en snij grotere in wedges.
  7. Prik de braadworstjes in met een vork.
  8. Doe alle groenten, de braadworstjes, tijm en knoflook in een mengkom en voeg ruim olijfolie toe. Meng goed tot alles met olijfolie bedekt is. Breng op smaak met peper en zout. Doe in een ovenschaal en bak 20 min in de oven.
  9. Meng de crème fraîche met de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Haal de schaal na 20 min uit de oven. Keer de worstjes om, hussel de groenten goed door. Voeg de bouillon (of witte wijn als je dat in huis hebt) toe. Zet terug in oven en bak nog ca. 15-20 min tot de worstjes bruin zijn en de groenten gaar. Dek alvast de tafel.
  11. Serveer de ovengroenten en worstjes met het mosterdsausje.