Skip to main content

Geroosterde ovengroenten met krieltjes, worstjes en een romige mosterdsaus

Varken

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuks rode ui
  • 2 stuks rode paprika
  • 500 gram koolrabi
  • 1 stuks venkel
  • 600 gram krieltjes
  • 8 stuks verse knakworst

In Huis

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuks rode peper (optioneel)
  • 1 el tijmblaadjes
  • olijfolie (om te besprenkelen)
  • 300 ml witte wijn / kippenbouillon
  • 4 el mayonaise of crème fraîche
  • 1 el grove mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de rode ui in parten. Hak de knoflook fijn.
  3. Verwijder de zaadlijsten van de rode paprika en rode peper (als je die in huis hebt) en snij de paprika in dunne reepjes en de rode peper in halve ringetjes.
  4. Schil de koolrabi en snij in parten van 1 cm (op de dikste zijde).
  5. Halveer de venkel, verwijder het loof en hart en snij in plakjes van 1 cm.
  6. Was de krieltjes goed (laat de schil zitten). Halveer grotere exemplaren.
  7. Doe alle groenten, de tijm en knoflook in een mengkom en voeg ruim olijfolie toe. Meng goed tot alles met olijfolie bedekt is. Breng op smaak met peper en zout. Doe in een ovenschaal en bak 15 minuten in de oven.
  8. Prik de knakworstjes in met een vork en leg in de oven boven op de groenten voor de laatste 5 minuten.
  9. Meng de mayonaise (of crème fraîche) met de mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Haal de schaal na 20 min uit de oven. Keer de worstjes om, hussel de groenten goed door. Voeg de bouillon (of witte wijn als je dat in huis hebt) toe. Zet terug in oven en bak nog ca. 15-20 min tot de worstjes bruin zijn en de groenten gaar. Dek de tafel alvast.
  11. Serveer de ovengroenten en worstjes met het mosterdsausje.