Skip to main content

Geroosterde pastinaak, bataat, meiraap, kippendij en knoflook met kappertjes en cherrytomaatjes

Kip

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 300 gram pastinaak
  • 300 gram meiraap
  • 200 gram bataat
  • 1 rode ui
  • 400 gram kippendijenvlees
  • ciabatta (optioneel)

In Huis

  • 150 ml olijfolie, extra vierge
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 1.5 tl zout
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje cherrytomaatjes
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • 1 tl (Dijon) mosterd
  • 4 el kappertjes
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de pastinaak en meiraap. Schrob de bataat schoon. Snij de groenten in frietformaat. Snij de rode ui in parten.
  3. Meng de gesneden groenten met 2/3 van de olijfolie, takjes tijm en rozemarijn, een deel van het zout (1tl bij 4p) en peper toe. Pers de knoflook erover. Meng goed en leg in een braadslee (evt. op bakpapier) in de oven. Rooster 25-30 minuten.
  4. Giet de tomaatjes af in een vergiet. Voeg na 10 minuten bij de groenten in de oven. Hussel even om.
  5. Maak intussen een dressing van het citroensap, de kappertjes, mosterd, de andere 1/3 olijfolie en de rest van het zout (0.5 tl bij 4p).
  6. Dep de kippendij droog en bak in wat olie bruin en gaar. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Haal de groenten als ze gaar zijn uit de oven en meng de kip en dressing er goed door. Proef of er voldoende zout en peper op zit en serveer direct.
  8. Eet er eventueel een ciabatta broodje bij. Bak af in ca 10 min.