Skip to main content

Geroosterde pastinaak en wortel met honing en aioli

Vegetarisch

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Pastinaak
  • 2 stuk(s) Wortel
  • 1 bol(len) Knoflook
  • 3 takje(s) Tijm

In Huis

  • 2 el Honing
  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 snufje(s) Rode pepervlokken
  • 6 el Mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. 2. Snij de pastinaak in de lengte door de helft of als ze erg groot zijn in kwarten. Doe het zelfde met de wortel.
  3. 3. Snij de bol knoflook (bij 4p) dwars doormidden zodat alle teentjes gehalveerd zijn.
  4. 4. Leg de pastinaak, wortels en knoflook op de ovenplaat. Schenk de honing over de pastinaak en wortel. Zorg dat ze goed met de honing bedekt worden. Je kunt ze ook inkwasten met honing.
  5. 5. Bestrooi met de pepervlokken en wat tijmblaadjes. Sprenkel er de olijfolie over. Bak gaar en goudbruin in het midden van de oven in ca. 40 minuten.
  6. 6. Neem 6 teentjes (bij 4p) van de knoflook en knijp ze uit in de mayonaise. Roer goed door.
  7. 7. Serveer de wortelgroenten met de aioli. De rest van de knoflook kun je ook bij de wortelgroenten eten.
  8. Tip: Serveer met een eenvoudige koolsalade van groene kool (zie recept groene koolsalade met yoghurtdressing).