Skip to main content

Geroosterde pastinaak, knolselderij, zoete aardappel en knoflook met linzen, kappertjes en tomaatjes.

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram pastinaak
  • 400 gram knolselderij
  • 400 gram bataat
  • 2 stuk rode ui
  • 1 bollen knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 stuks bruine broodjes

In Huis

  • 150 ml olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl zout
  • 1 blikje cherrytomaatjes
  • 1 blikje linzen depuis
  • 2 el citroensap (uit flesje)
  • 4 el kappers
  • 1 tl dijonmosterd
  • naar smaak peper uit de molen
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng een grote pan met ca. 10 cm water en zout aan de kook.
  2. Schil de pastinaak en snij in lange stukken van 5 cm bij 1,5 cm.
  3. Snij de knolselderij doormidden en in plakken van 1,5 cm. Schil de plakken met een dunschiller en snij stukken va 5 cm bij 1,5 cm.
  4. Schrob de bataat schoon, snij in tweeën of vieren, afhankelijk van het formaat, en maak parten van 5 cm bij 1,5 cm.
  5. Kook de pastinaak, knolselderij en bataat 4 minuten voor (vanaf dat het water kookt). Snij intussen de ui in 8 parten. Snij de bol knoflook horizontaal doormidden.
  6. Giet de groenten af, laat even droogstomen en doe in een mengkom met 2/3 van de olijfolie, de ui, de takjes tijm en rozemarijn, de knoflook, de aangegeven hoeveelheid zout (1tl bij 4p) en peper toe. Meng goed en leg in een braadslee (evt. op bakpapier) in de oven. Rooster 30-35 minuten.
  7. Giet de tomaatjes af in een vergiet en doe hetzelfde met de linzen. Voeg beide na 20 minuten bij de groenten in de oven. Hussel even om. Leg ook de broodjes 10 minuten in de oven.
  8. Maak intussen een dressing van het citroensap, de kappertjes, mosterd, de andere 1/3 olijfolie en 0,5 tl zout (bij 4p).
  9. Haal de groenten als ze gaar zijn uit de oven en meng de dressing er goed door. Proef of er voldoende zout en peper op zit en serveer direct met plakjes brood.