Skip to main content

Geroosterde pastinaak, meiraap en bataat met linzen, cherrytomaatjes en gemarineerde mozzarella

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram pastinaak
  • 400 gram meiraap
  • 400 gram bataat
  • 1.50 rode ui
  • 2 bollen mozzarella
  • peterselie, gehakt (naar smaak)
  • meerzaden ciabatta (optioneel)

In Huis

  • 50 ml olijfolie, extra vierge (voor de groenten)
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blikje cherrytomaten
  • 1 blikje linzen
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el citroensap
  • 4 el olijfolie, extra vierge (voor de mozzarella)
  • 100 ml olijfolie, extra vierge (voor de dressing)
  • 1.50 tl zout
  • 1 tl (Dijon) mosterd
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Schil de pastinaak en meiraap. Schrob de bataat schoon. Snij in de groenten in frietformaat. Snij de rode ui in parten.
  3. Meng de gesneden groenten met de olijfolie (voor de groenten) en voeg een deel van het zout (1tl bij 4p) en peper toe. Pers de knoflook erover. Meng goed en leg in een braadslee (evt. op bakpapier) in de oven. Rooster 25-30 minuten.
  4. Giet de tomaatjes af in een vergiet, doe hetzelfde met de linzen. Voeg beide na 10 minuten bij de groenten in de oven. Hussel even om.
  5. Marineer de mozzarella: scheur de mozzarellabol(len) elk in stukjes. Rasp de schil van de citroen en pers het sap. Meng de olijfolie extra vierge (voor de mozzarella) met de citroenrasp, 1/3de (!) van het sap door elkaar en schep door de mozzarella. Breng op smaak met peper en zout. Laat afgedekt op kamertemperatuur marineren.
  6. Maak een dressing van de andere 2/3de van het citroensap, de mosterd, olijfolie (voor de dressing) en de rest van het zout (0.5 tl bij 4p).
  7. Haal groenten als ze gaar zijn uit de oven en meng de dressing er goed door. Proef of er voldoende zout en peper op zit en serveer direct met de gemarineerde mozzarella. Strooi ter garnering wat peterselie over het gerecht.
  8. Eet er eventueel een ciabatta broodje bij.. Bak af in ca 10 min.