Geroosterde pittige roodlof
Vegan, Voorgerecht
- Waarvan Oventijd minuten
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 4 stuks roodlof
- 0.5 stuks rode peper
In Huis
- 50 ml (milde) olijfolie
- kneepje citroensap (mag uit flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden op de grillstand.
- Snij de roodlof door midden in de lengte en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij fijn. Meng de rode peper met de (milde) olijfolie. Besprenkel de roodlof met de pittige olie, citroensap en zout en peper.
- Plaats de roodlof ca. 20 min in de oven tot deze goud bruin is.
- Als je roodlof met een zoete ondertoon lekkerder vindt dan pittig kan je de rode peper weg laten en de roodlof besprenkelen met wat honing, voordat deze in de oven gaat.