Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Geroosterde pompoen en bloemkool met witte bonen spread, amandelschaafsel en licht pittige tahindressing

Vegan, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Geroosterde pompoen en bloemkool met witte bonen spread, licht pittige tahindressing en amandelschaafsel | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 4 el citroensap
  • 8 el tahin
  • 1 stuks oranje pompoen
  • 800 gram bloemkool
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 2 blikje cannellini bonen
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 stuks bosui
  • 10 gram peterselie
  • 4 stuks pita
  • 2 tl za'atar

In Huis

  • 8 el water (voor de tahin)
  • 1 tl chilivlokjes
  • 1 teen knoflook (voor de tahin)
  • olie om te bakken
  • 6 el water (voor de bonen)
  • 1 teen knoflook (voor de bonen)
  • 3 el olijfolie extra vierge (voor de bonen)
  • 1 tl komijnpoeder
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Maak de tahinsaus. Pers de aangegeven hoeveelheid citroen. Meng de tahin, het water, helft (!) van het citroensap en chilivlokjes in een kommetje. Pers de knoflook erbij en breng evt. op smaak met wat zout (zie tip 1).
  3. Halveer de pompoen (schillen hoeft niet!), verwijder de pitten met behulp van een lepel en snij het vruchtvlees in blokjes van ca. 2 cm. Verdeel de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes (zie tip 2). Meng samen met de pompoen in een grote (!) kom met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 20-25 minuten in de oven. Hussel halverwege.
  4. Rooster het amandelschaafsel in een droog koekenpannetje. Zet weg en laat afkoelen.
  5. Giet de witte bonen en kikkererwten met vocht en al in een pannetje. Verwarm zachtjes.
  6. Snij de bosui in dunne ringetjes. Hak de aangegeven hoeveelheid (!) peterselie fijn.
  7. Hou 1 el bonen per persoon achter voor later. Draai de bonen in het bakje van de staafmixer met de aangegeven hoeveelheid water, knoflook, andere helft van het citroensap, olijfolie extra vierge en komijnpoeder tot een gladde spread. Voeg zo nodig wat water toe.
  8. Rooster de pitabroodjes nog een paar minuten in de oven.
  9. Verspreid de spread over een schaal, bestrooi met de achtergehouden bonen en za’atar. Verdeel de pompoen en bloemkool erover. Besprenkel met het tahinsausje, het amandelschaafsel, bosui en peterselie en serveer met de pitabroodjes.
  10. 1. Lijkt de saus een beetje te schiften? Geen paniek! Klop een tijdje door of voeg evt. wat heet (!) water toe en klop nog eens goed door. 2. Gebruik bij 4p twee bakplaten! En heb je meer bloemkool en/of pompoen? Rooster meteen alles mee en draai van een deel later een soepje, of bewaar het juist rauw voor later gebruik.