Skip to main content

Geroosterde pompoen, ui, kikkererwten en notensaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 240 g Gerst couscous
  • 500 g Pompoen
  • 1 stuk(s) Ui
  • 80 g Amandelen

In Huis

  • 2 el Olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl Rode peper vlokken
  • 1 sneetje(s) Witbrood zonder korst
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • 2 stuk(s) Citroen
  • 20 g Walnoten
  • 400 g Kikkererwten
  • 8 optioneel Dadels
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. 2. Bereid de gerst couscous volgens gebruiksaanwijzing.
  3. 3. Snij de pompoen in wiggen en verwijder zaad en draden. Schil de ui en snij in achten.
  4. 4. Leg de stukken pompoen en stukken ui op de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met de rode pepervlokken. Zorg dat alles met olijfolie bedekt wordt.
  5. 5. Bak 30 minuten in het midden van de oven, of totdat de pompoen gaar en een beetje bruin is.
  6. 6. Maak in de tussentijd de notensaus. Laat het brood weken in water en knijp het uit. Snij de knoflook in plakjes. Pers de citroen uit. Maal de amandelen, walnoten, knoflook en brood tot een grof mengsel in de keukenmachine. Voeg met draaiende motor beetje bij beetje de helft van het citroensap toe en dan zoveel olijfolie als nodig is, totdat je een smakelijk dikke, gladde saus krijgt.
  7. 7. Giet de kikkererwten af en spoel onder stromend water af.
  8. 8. Doe ze met het citroensap en wat zout en peper in een pannetje en warm op.
  9. 9. Haal de pompoen en ui uit de oven en schep de kikkererwten ertussen.
  10. 10. Breek eventueel de dadels in stukjes en leg ook ertussen.
  11. 11. Schep de notensaus erover en serveer met de couscous.