Skip to main content

Geroosterde pompoensalade met rucola, roodlof en een karnemelkdressing

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram pompoen
  • 2 tl dragon
  • 150 ml karnemelk
  • 1 el citroensap
  • 1 el citroenrasp
  • 4 stronken roodlof
  • 1 brood
  • 40 gram pompoenpitten
  • 75 gram rucola

In Huis

  • 3 el olijfolie
  • 1 mespunt chilipoeder
  • 1 tl zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de pompoen, snij in achten (bij 4p) en verwijder de zaden. Snij overdwars in wedges van ca. 1 cm dik. Meng in een kom een derde van de olijfolie met de chilipoeder en de helft van het zout, voeg de pompoenwedges toe en schud goed om.
  3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid daar de pompoen over uit. Schuif in de oven en zet een wekker op 10 min.
  4. Haal de dragonblaadjes af en snij fijn. Meng de karnemelk, de andere helft van het zout, het citroensap, de citroenrasp en de andere twee derde van de olijfolie samen met de fijngesneden dragon.
  5. Snij de roodlof doormidden. Verwijder, afhankelijk van je smaak, al dan niet het hart en snij in de lengte in dunne reepjes.
  6. Hussel de pompoen om en schuif nog 5-10 min. terug. Leg het brood er 10-12 minuten bij.
  7. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan. Was de rucola met behulp van een slacentrifuge. Haal de pompoen uit de oven en laat een beetje afkoelen.
  8. Meng de roodlof en rucola met de dressing in een grote slabak of schaal. Leg daar de iets afgekoelde pompoen op en bestrooi met de pompoenpitten. Zet wat olijfolie op tafel om het brood in te dopen.
  9. Serveer de salade met het brood.