Skip to main content

Geroosterde pompoensalade met rucolamelange, roodlof en een karnemelkdressing

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 kilo Pompoen
  • 2 tl Dragon (fijngesneden)
  • 150 ml Karnemelk
  • 1 el Citroensap
  • 1 el Citroenrasp
  • 4 stronk(en) Roodlof
  • 4 stuk(s) Petit pain
  • 90 g Walnoten
  • 1 zakje(s) Rucolamelange

In Huis

  • 3 el Olijfolie
  • 1 mespunt Chilipoeder
  • 1 tl Zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. 2. Schil de pompoen, snij in achten en verwijder de zaden. Snij overdwars in wedges van ca. 1 cm dik. Meng in een kom een derde van de olijfolie met de chilipoeder en de helft van het zout, voeg de pompoenwedges toe en schud goed om.
  3. 3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid daar de pompoen over uit. Schuif in de oven en zet een wekker op 10 min.
  4. 4. Haal zoveel dragonblaadjes af dat je ongeveer 2 tl (bij 4p) kan fijnsnijden. Meng de karnemelk, de andere helft van het zout, de citroensap en citroenrasp en de andere twee derde van de olijfolie samen met de fijngesneden dragon.
  5. 5. Snij de roodlof doormidden, verwijder, afhankelijk van je smaak, al dan niet het hart en snij in de lengte in dunne reepjes.
  6. 6. Hussel de pompoen om en schuif nog 5-10 min. terug. Leg de broodjes er ca. 10 minuten bij.
  7. 7. Bak in een droge koekenpan de walnoten aan totdat de geur vrijkomt en ze wat knapperig worden. Blijf erbij, het kan snel verbranden!
  8. 8. Was de rucolamelange met behulp van een slacentrifuge.
  9. 9. Haal de pompoen uit de oven en laat een beetje afkoelen.
  10. 10. Meng de roodlof en rucolamelange met de dressing in een grote slabak of schaal. Leg daar de iets afgekoelde pompoen op en bestrooi met de walnoten. Zet wat olijfolie op tafel om het brood in te dopen.
  11. 11. Serveer de salade met het brood.
  12. <br>Let op: je hebt meerdere keren citroen (vegas maar 1x), karnemelk (vegas maar 1x) en rucolamelange nodig deze week.