Geroosterde prei met doperwtencrème en knapperige noten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 2 stuks prei
- 350 gram doperwten
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 2 teentje knoflook
- 4 el crème fraîche
- kneepje citroensap (mag uit een flesje)
- 4 el geroosterde hazelnoten
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snij de preien in de lengte doormidden en spoel goed af. Dep droog. Bestrijk met olie en bestrooi met gerookt paprikapoeder, peper en zout. Leg met de snijkant naar beneden op een bakplaat en rooster 20-25 minuten tot de prei zacht en licht gekarameliseerd is.
- Doe de doperwten met aanhangend vocht in een pan en verwarm voor 3 minuten. Giet af en doe in een keukenmachine. Voeg de knoflook, crème fraîche, citroensap en olijfolie toe en pureer tot een gladde crème. Breng op smaak met peper en zout.
- Verdeel de doperwtencrème over borden en leg de geroosterde prei erop. Garneer met geroosterde hazelnoten.