Skip to main content

Geroosterde sweet dumpling, karbonade, witlof met kaneel en bulgur

Varken

  • Totale tijd 60 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuk(s) Sweet dumpling pompoen
  • 2 struikje(s) Witlof
  • 4 stuk(s) Varkenskarbonades

In Huis

  • 4 takje(s) Tijm
  • 1 stuk(s) Sjalot
  • 1 handje(s) Rucola
  • 300 g Bulgur
  • 100 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 30 ml Rode wijnazijn
  • 30 ml Groentebouillon
  • 1 tl Bruine suiker
  • 4 teen Knoflook
  • 1 el Olijfolie om te bakken
  • Boter of olijfolie
  • 2 tl Kaneelpoeder
  • 4 el Balsamicoazijn
  • 1 stuk(s) Citroen
  • naar smaak Peper en zout
  • naar smaak Olijfolie (besprenkelen)
icon package

Recept stappen

  1. 1. Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing.
  2. 2. Verwarm de oven voor op 190° C. Snij de sweet dumpling in wiggen (je hoeft hem dus niet te schillen) en verwijder het zaad (en de zgn. wratjes). Meng 100 ml olijfolie, azijn, bouillon, tijm en suiker. Leg de sweet dumpling en de ongepelde knoflook in een ovenschaal. Schenk de saus over de groenten in de schaal. Bak ca. 45 minuten in het midden van de oven.
  3. 3. Maak in de tussentijd het witlof. Snipper de sjalot en snij de witlof grof. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de sjalot zachtjes 5 minuten aan. Voeg de witlof toe en roerbak mee totdat het begint te slinken. Schep het kaneelpoeder erdoor.
  4. 4. Verhit intussen boter of olie in een pan en bak de karbonades om en om tot goudbruin.
  5. 5. Haal de sweet dumpling uit de oven. Leg op een schaal en hou warm. Kook de vloeistof die is achter gebleven samen met de balsamico in tot een siroop. Serveer deze samen met de knoflook bij de sweet dumpling. De knoflook kun je uitknijpen op de pompoen.
  6. 6. Schep de rucola door de bulgur en breng op smaak met peper, zout wat citroensap en olijfolie. Serveer met de sweet dumpling en de witlof.