Geroosterde venkel-paprika soep
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 0.5 stuks Pain Gris
- 0.5 stuks venkel
- 1 stuks paprika rood
- 1 stuks paprika geel
- 1 stuks gele ui
- 2 el Bulgaarse yoghurt
In Huis
- 750 ml water
- 1.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
Recept stappen
- Verwarm de oven op 180 graden. Besprenkel het brood met water en bak af in 10-13 minuten.
- Snij de venkel, rode en gele paprika en de gele ui in grove stukken.
- Leg op een bakpapier bekleedde bakplaat. Meng met olie, peper en zout. Rooster voor 25 minuten in de oven tot de groenten zacht zijn.
- Doe de geroosterde groenten in een soeppan en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
- Roer voor het serveren een lepel Bulgaarse yoghurt door de soep. Serveer met een sneetje brood.