Skip to main content

Geroosterde wintergroenten en gnocchi met paddenstoelen-baharatsaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram peen
  • 400 gram gele biet
  • 200 gram wortelpeterselie
  • 400 gram bloemkool
  • 6 blaadjes salie
  • 600 gram gnocchi
  • 1 stuks ui
  • 400 gram kastanje champignons
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 tl geriste tijm
  • 1 tl baharat kruiden
  • 100 gram crème fraîche
  • 50 gram waterkers

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. Schil de peen, bietjes en wortelpeterselie en snij in blokjes van ca. 1.5 cm. Maak kleine roosjes van de bloemkool.
  3. Doe in een mengkom en besprenkel royaal met zout, peper en olijfolie. Leg op een bakplaat met bakpapier. Leg de blaadjes salie erop. Schuif gedurende 25-30 min in de oven. Zet een wekker op 15 minuten.
  4. Besprenkel de gnocchi met olie. Hussel na 15 min door de groenten.
  5. Snipper de ui. Bak in een koekenpan in olie tot glazig. Hak de champignons en knoflook fijn. Voeg bij de ui en bak mee. Laat het vocht wat verdampen.
  6. Hak de peterselie (ook de steeltjes) fijn en ris de tijm. Voeg bij de champignons, samen met de baharat-kruiden en crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Verwijder alleen de dikke stelen van de waterkers.
  8. Leg op elk bord wat waterkers en serveer daarop de geroosterde groenten en gnocchi. Garneer met de paddenstoelensaus.