Geroosterde wintergroenten en gnocchi met paddenstoelen-baharatsaus
Vegetarisch
- Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten
In De Krat
- 200 gram peen
- 400 gram gele biet
- 200 gram wortelpeterselie
- 400 gram bloemkool
- 6 blaadjes salie
- 600 gram gnocchi
- 1 stuks ui
- 400 gram kastanje champignons
- 1 el gehakte peterselie
- 1 tl geriste tijm
- 1 tl baharat kruiden
- 100 gram crème fraîche
- 50 gram waterkers
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teentje knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Schil de peen, bietjes en wortelpeterselie en snij in blokjes van ca. 1.5 cm. Maak kleine roosjes van de bloemkool.
- Doe in een mengkom en besprenkel royaal met zout, peper en olijfolie. Leg op een bakplaat met bakpapier. Leg de blaadjes salie erop. Schuif gedurende 25-30 min in de oven. Zet een wekker op 15 minuten.
- Besprenkel de gnocchi met olie. Hussel na 15 min door de groenten.
- Snipper de ui. Bak in een koekenpan in olie tot glazig. Hak de champignons en knoflook fijn. Voeg bij de ui en bak mee. Laat het vocht wat verdampen.
- Hak de peterselie (ook de steeltjes) fijn en ris de tijm. Voeg bij de champignons, samen met de baharat-kruiden en crème fraîche. Breng op smaak met peper en zout.
- Verwijder alleen de dikke stelen van de waterkers.
- Leg op elk bord wat waterkers en serveer daarop de geroosterde groenten en gnocchi. Garneer met de paddenstoelensaus.