Skip to main content

Geroosterde wintergroenten en gnocchi met paddenstoelen-baharatsaus

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Peen
  • 400 g Gele biet
  • 200 g Knolselderij
  • 6 blaadje(s) Salie
  • 600 g Gnocchi
  • 400 g Champignons
  • 1 stuk(s) Ui
  • 1 el Peterselie
  • 1 tl Tijm
  • 1 tl Baharat kruiden
  • 100 g Creme fraiche
  • 1 zakje(s) Winterpostelein

In Huis

  • 4 el Olijfolie
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • Olie om te bakken
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. 2. Schil de peen en snij in blokjes van ca. 2 cm. Schil de bietjes en snij in evengrote stukjes.
  3. 3. Schil de aangegeven hoeveelheid knolselderij en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm.
  4. 4. Doe alle groenten in een mengkom met flink wat zout en de helft van de olijfolie. Leg op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met peper en leg de blaadjes salie erop. Schuif gedurende 25-30 min in de oven.
  5. 5. Meng de gnocchi met de andere helft van de olie. Doe de oven na 15 min open, voeg de gnocchi bij de groenten en hussel het samen goed om.
  6. 6. Snij de champignons fijn (of in 4en als je minder tijd hebt). Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
  7. 7. Verhit wat olie in een koekenpan en fruit daarin de ui. Voeg zodra glazig de knoflook en champignons toe en bak mee. Laat het vocht wat verdampen. Snij intussen de peterselie en tijm fijn. Voeg bij de champignons, samen met de baharat-kruiden, de crème fraîche en zout en peper naar smaak.
  8. 8. Was de winterpostelein met behulp van een slacentrifuge.
  9. 9. Leg op elk bord wat winterpostelein en serveer daarop de geroosterde groenten en gnocchi. Doe daaroverheen de paddenstoelensaus.
  10. <br>Let op: je hebt deze week vaker knolselderij, ui en peen nodig.