Geroosterde wintergroenten en gnocchi met paddenstoelen-baharatsaus

Vegetarisch, Vegan

  • Totale tijd 40 minuten
Geroosterde wintergroenten en gnocchi met paddenstoelen baharatsaus | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 gram peen
  • 500 gram gele biet
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 500 gram spruitjes
  • 6 blaadjes salie
  • 600 gram gnocchi
  • 1 stuks sjalot
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 2 el peterselie
  • 1 tl geriste tijm
  • 1 tl baharat kruiden
  • 100 gram havercuisine
  • naar smaak waterkers

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teentje knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden.
  2. Schil de peen, bietjes en wortelpeterselie en snij in blokjes van ca. 1.5 cm. Schoon de spruitjes en halveer.
  3. Doe in een mengkom en besprenkel royaal met zout, peper en olie. Leg op een bakplaat met bakpapier. Leg de blaadjes salie erop. Schuif gedurende 25-30 minuten in de oven. Zet een wekker op 15 minuten.
  4. Besprenkel de gnocchi met olie. Hussel na 15 minuten door de groenten.
  5. Snipper de sjalot. Bak in een koekenpan in olie tot glazig. Hak de champignons en knoflook fijn (zie tip). Voeg bij de sjalot en bak mee.
  6. Hak de peterselie fijn (incl. dunne steeltjes) en ris de tijm. Voeg bij de champignons, samen met de baharat-kruiden en havercuisine. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Leg op elk bord wat waterkersblaadjes en serveer daarop de geroosterde groenten en gnocchi. Garneer met de paddenstoelensaus.
  8. Tijd en zin? Hak voor de ultieme smaakbeleving de sjalot, knoflook en champignons zo fijn mogelijk.