Skip to main content

Geroosterde wintergroenten met bloemkoolcouscous, dadels en feta

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Gele biet
  • 2 stuk(s) Pastinaak
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 1 pot(je) Specerijenmengsel
  • 10 stuk(s) Dadels
  • 200 g Grie naturel (feta)

In Huis

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • besprenkelen Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en pastinaak en snij in stukken, de bieten iets kleiner dan de pastinaak.
  2. 2. Pel de rode ui en snij in kwarten. Snij de stronk uit de bloemkool en snij deze ook in stukken van ca 2 cm.
  3. 3. Laat de knoflook ongepeld. Schep alle groenten plus de stukken stronk van de bloemkool en de knoflooktenen in een bakblik en besprenkel met olie. Doe er een scheutje water bij, dek af met aluminiumfolie en rooster in 30 minuten beetgaar. Zet dan nog 10 minuten terug in de oven zonder folie. Bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper. Druk de knoflook uit de schil en meng goed door de groenten.
  4. 4. Snij als de groenten in de oven zitten de bloemkool in roosjes en vermaal in de keukenmachine (of met een rasp) tot korrels.
  5. 5. Bak deze couscous 3 minuten in een droge pan, samen met de inhoud van het specerijenpotje*. Snij de dadels in reepjes en voeg ze toe aan de couscous, verwarm nog even mee. Verkruimel de feta erover.
  6. 6. Dien op met de geroosterde groenten.
  7. *Het specerijenpotje bestaat uit(voor 4p) : 1/4 tl pimentpoeder, 1/4 tl kaneel, 1/2 tl komijnpoeder, 1/2 tl gemberpoeder, 1/2 tl korianderpoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2tl zwarte peper.