Skip to main content

Geroosterde wintergroenten met couscous, dadels en feta

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 500 g Gele biet
  • 300 g Pastinaak
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 1 stuk(s) Groene kool
  • 300 g Couscous Kamut
  • 1 pot(je) Specerijenmengsel
  • 10 stuk(s) Dadels
  • 200 g Grie naturel (feta)

In Huis

  • 4 teentje(s) Knoflook
  • besprenkelen Olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. NB. In het specerijenpotje zit(voor 4p) : 1/4 tl pimentpoeder, 1/4 tl kaneel, 1/2 tl komijnpoeder, 1/2 tl gemberpoeder, 1/2 tl korianderpoeder, 1/2 tl knoflookpoeder, 1/2tl zwarte peper.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en pastinaak en snij in stukken, de bieten iets kleiner dan de pastinaak.
  3. 2. Pel de rode ui en snij in kwarten. Snij de groene kool in dunne stukken (wedges), die niet al te groot of dik zijn (gebruik niet de hele groene kool, dat wordt teveel).
  4. 3. Laat de knoflook ongepeld. Doe alle groenten en de knoflooktenen in een bakblik en besprenkel met olie. Doe er een scheutje water bij, dek af met aluminiumfolie en rooster in 30 minuten beetgaar. Zet dan nog 10 minuten terug in de oven zonder folie. Bestrooi met zout en versgemalen zwarte peper. Druk de knoflook uit de schil en meng goed door de groenten.
  5. 4. Zet de waterkoker aan. Doe de couscous in een kom en roer het specerijenpotje* erdoorheen. Voeg 75 ml water per 75 gram couscous toe. Dek af en laat 5 minuten wellen.
  6. 5. Snij de dadels in reepjes. Roer de couscous los met wat drupjes olijfolie, maak op smaak met zout en roer de dadels erdoorheen. Verkruimel de feta en zet in een bakje op tafel.
  7. 6. Dien de couscous op met de geroosterde groenten en de feta.