Geroosterde wintergroenten met raapstelen en gnocchi met champignon-baharatsaus
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 200 gram winterpeen
- 200 gram knolselderij
- 6 blaadjes salie
- 300 gram champignons
- 1 stuks ui
- 1 el peterselie
- 2 bosjes raapstelen
In Huis
- 4 el olijfolie
- 600 gram gnocchi
- 1 teentje knoflook
- olie om te bakken
- 1 tl tijm
- 1 tl baharat kruiden
- 100 gram creme fraiche
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 230 graden.
- Schil de peen en snij in blokjes van ca. 2 cm. Schil de aangegeven hoeveelheid knolselderij en snij in kleine blokjes van ca. 1 cm.
- Doe de groenten in een mengkom met flink wat zout en de helft (!) van de olijfolie. Leg op een bakplaat met bakpapier. Bestrooi met peper en leg de blaadjes salie erop. Schuif gedurende 25-30 min in de oven.
- Meng de gnocchi met de andere helft van de olie. Doe de oven na 15 min open, voeg de gnocchi bij de groenten en hussel het samen goed om.
- Snij de champignons fijn (of in 4'en als je minder tijd hebt). Snipper de ui. Hak de knoflook fijn.
- Verhit wat olie in een koekenpan en fruit daarin de ui. Voeg zodra glazig de knoflook en champignons toe en bak mee. Laat het vocht wat verdampen. Snij intussen de peterselie fijn en ris de tijm. Voeg bij de champignons, samen met de baharat-kruiden, de crème fraîche en zout en peper naar smaak.
- Was de raapstelen, eventueel met behulp van een slacentrifuge.
- Leg op elk bord wat raapstelen en serveer daarop de geroosterde groenten en gnocchi. Doe daaroverheen de champignonsaus.