Skip to main content

Gerstcouscous met geroosterde groenten, amandelen, dille en een frisse sla

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Groene pompoen
  • 250 g Wortelpeterselie
  • 300 g Knolselderij
  • 3 tl Curry specerijen
  • 1 stuk(s) Citroen
  • 1 stuk(s) Rode ui
  • 240 g Gerst couscous
  • 80 g Amandelen
  • naar smaak Dille
  • 50 g Gemengde sla

In Huis

  • 2 el Olie om te bakken
  • 1 teen Knoflook
  • 360 ml Water
  • naar smaak Azijn
  • naar smaak Olijfolie
icon package

Recept stappen

  1. Let op je hebt vaker gemengde sla (de vegas alleen in dit gerecht!), knolselderij en wortelpeterselie nodig deze week.
  2. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de waterkoker aan.
  3. 2. Halveer de pompoen, snij in parten van 3 cm, verwijder de zaden en schil de parten met een dunschiller. Snij de parten overdwars in wedges. Schil de wortelpeterselie en snij in blokjes van ca. 1.5 cm. Schil de knolselderij, snij in plakken en dan in staafjes van friet-formaat.
  4. 3. Hussel de groenten in een mengkom met olie, peper, zout en de helft(!) van de specerijen. Verdeel op een bakplaat en knijp de citroen erover uit. Leg de citroenhelften erbij. Schuif gedurende 20-25 minuten in de oven.
  5. 4. Snipper de ui. Verwarm de olie in een afdekbare pan en fruit daarin de ui. Snij de knoflook fijn en voeg bij de sjalot samen met de andere helft van de specerijen. Fruit even mee. Voeg de gerstcouscous toe, roerbak 1 minuut mee zodat alles goed bedekt is met olie. Voeg dan het kokende water scheutje voor scheutje toe, en roer totdat het vocht is opgenomen. Draai het vuur uit, dek af en laat 10 minuten staan.
  6. 5. Doe de amandelen in een zakje en stamp grof met bijvoorbeeld een fles, of koekenpan. Doe ze in een droge koekenpan en bak even totdat de geuren vrijkomen. Scheur de dille blaadjes grof van de steeltjes.
  7. 6. Roer de couscous goed los met een vork en maak op smaak met zout.
  8. 7. Was de sla en meng met wat azijn, olie, peper en zout.
  9. 8. Check of de groenten gaar genoeg zijn naar je smaak. Serveer de couscous met de geroosterde groenten en garneer rijkelijk met de amandelen en de dille. Serveer de salade als frisse noot erbij.