Skip to main content

Gesauteerde schorseneren

Vegetarisch

  • Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 600 g Schorseneren
  • 3 takje(s) Tijm

In Huis

  • 2 el Citroensap
  • 1 blaadje(s) Laurier
  • 1 tl Korianderzaad
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el Boter
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Schil de schorseneren met een dunschiller en leg ze onmiddellijk in een pan met water met het citroensap, om verkleuren te voorkomen! Voeg peper, 3 takjes tijm, het laurierblad, de korianderzaadjes en wat zout toe. Breng aan de kook en kook tot de schorseneren zacht zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  2. 2. Haal de schorseneren uit het kookvocht en laat afkoelen. Snij ze in gelijkvormige kleine stukken.
  3. 3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bestrooi de schorseneren met zout en peper en bak ze bruin in de olie. Voeg dan de boter en de resterende tijmblaadjes toe. Roer goed door en laat even de boter goed de groenten coaten. Breng op smaak met peper en zout.