Gesauteerde schorseneren
Vegetarisch
- Totale tijd minuten

Ingrediënten
In de box
- 600 g Schorseneren
- 3 takje(s) Tijm
In Huis
- 2 el Citroensap
- 1 blaadje(s) Laurier
- 1 tl Korianderzaad
- 2 el Olijfolie
- 1 el Boter
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Schil de schorseneren met een dunschiller en leg ze onmiddellijk in een pan met water met het citroensap, om verkleuren te voorkomen! Voeg peper, 3 takjes tijm, het laurierblad, de korianderzaadjes en wat zout toe. Breng aan de kook en kook tot de schorseneren zacht zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
- 2. Haal de schorseneren uit het kookvocht en laat afkoelen. Snij ze in gelijkvormige kleine stukken.
- 3. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan. Bestrooi de schorseneren met zout en peper en bak ze bruin in de olie. Voeg dan de boter en de resterende tijmblaadjes toe. Roer goed door en laat even de boter goed de groenten coaten. Breng op smaak met peper en zout.