Gesmoorde Chinese kool met Japanse kip, noedels en een Oosterse salade

Kip, Snel klaar

  • Totale tijd minuten
Gesmoorde Chinese kool met Japanse kip noedels en een Oosterse salade | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 200 gram udon noedels (NB)
  • 1 stuks komkommer
  • 200 gram peen
  • 1 stuks rode peper
  • 1 stuks lente-ui
  • 2 el koriander
  • 1 stuks limoen
  • 400 gram Japans kippendijvlees
  • 800 gram Chinese kool
  • 1 bakje Laos en gember
  • 200 gram Nieuw Zeelandse spinazie

In Huis

  • 1 el suiker
  • 2 el sojasaus
  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
icon package

Recept stappen

  1. Breng een ruime pan gezouten water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels in 12 Ć  14 minuten gaar. Giet en spoel koud af.
  2. Maak de salade. Schil de komkommer en peen. Snij in de lengte in vieren en dan in hele dunne plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in stukjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Doe alles samen in een schaal. Snij een deel van de koriander fijn en voeg toe. Snij het overige deel wat grover en bewaar voor garnering.
  3. Knijp de limoen uit in een klein pannetje en voeg de suiker toe. Let op: je hebt in een ander recept rasp nodig. Breng aan de kook en zet uit. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de sojasaus toe. Meng de dressing door de salade, hij mag nog warm zijn.
  4. Bak de kip in een koekenpan met een scheutje olie gaar in 8-10 minuten.
  5. Verwarm olie in een wok. Snij de Chinese kool in reepjes. Snij de knoflook fijn. Bak kort aan. Voeg de Chinese kool en het bakje met laos en gember toe en bak rustig verder tot het wit van de kool beetgaar is. (ca. 5 minuten).
  6. Verwijder alleen het dikste deel van de stelen (die zijn taai) van de Nieuw Zeelandse spinazie, snij de dunnere stelen en het blad grof. Voeg op het laatst bij de Chinese kool en laat slinken
  7. Roer de noedels door de groenten samen met de Japanse kip en haar bakvet. Breng op smaak met wat van de dressing van de rauwkost, bijv. 1 el bij 2p. Serveer de salade erbij en garneer met de achtergehouden koriander.
  8. Goed om te weten: in het bakje specerijen voor 4p zit 2 tl laospoeder en 2 tl gemberpoeder. Voor 2p de helft.
  9. NB Je hebt meer noedels gekregen voor grote eters.