Skip to main content

Gesmoorde prei met Hollandse salade geitenkaas, raapsteel, eieren en ciabatta

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 gram prei
  • 4 ciabatta meerzaden
  • 1 bosje raapsteel
  • 4 eieren
  • 150 gram Hollandse salade geitenkaas

In Huis

  • 1 tl komijnpoeder
  • 30 gram boter
  • 1 el olijfolie om te bakken
  • 1 tl zout
  • 1 tl citroenrasp
  • 300 ml kokend water
  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 el citroensap
  • 2 el olijfolie, extra vierge
  • 4 tl za'atar kruiden
icon package

Recept stappen

  1. Snij de prei in ringen van 0,5 cm en was goed.
  2. Rooster het komijnpoeder in een droge pan en schep op een bordje. Zet apart.
  3. Zet de waterkoker aan. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  4. Smelt de boter en olie in dezelfde pan. Voeg als de boter begint te schuimen de prei toe met het zout (ja 1 tl bij 4p) en lekker veel peper. Bak de prei een aantal minuten. Schep af en toe om en laat niet verkleuren!
  5. Rasp de citroenschil.
  6. Roer de komijn en citroenrasp door de prei en voeg het kokend water en bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat zachtjes ca. 5 minuten koken.
  7. Bak de broodjes af in de oven in ca. 10 minuten.
  8. Was de raapsteel, verwijder de worteltjes en hak grof. Roer door de prei als het vocht is verdampt. Breng op smaak met het citroensap. Heb je raapsteel over? Voeg toe of gebruik nog een keer in een salade.
  9. Maak per persoon een kuiltje in het preimengsel en breek in elke kuil een ei. Kruimel de feta rondom de eieren. Dek af en laat de eieren in ca. 5 minuten stollen. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Roer de za’atar door de olijfolie extra vierge samen met een beetje zout naar smaak. Besprenkel de eieren hiermee als ze gaar zijn en serveer direct met de gebakken ciabatta.