Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gesmoorde spitskool

Vis

  • Totale tijd minuten
Gesmoorde spitskool | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks spitskool

In Huis

  • 3 klonten boter
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Snij de spitskool in 6 of 8 parten. Als je geen koekenpan hebt waarin de parten naast elkaar passen, snij de spitskool dan in repen.
  2. Smelt een klont boter in de pan en voeg de paprikapoeder toe (gerookte paprikapoeder is ook lekker, maar doe dan wat minder). Wacht totdat de boter stopt met schuimen en bak de spitskoolparten aan beiden zijden, totdat ze een mooi kleurtje hebben.
  3. Pel de knoflook en snij in hele dunne plakjes. Voeg bij de spitskool en fruit zachtjes even mee. Zet het vuur laag, dek af en laat ca. 10 minuten gaar sudderen.
  4. Sprenkel het citroensap over de spitskool en breng op smaak met zout en peper.