Skip to main content

Gestoofde aardpeer met prei en hazelnoten

Vegetarisch

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 800 g Aardappelen kruimig
  • 500 g Aardpeer
  • 2 stuk(s) Prei
  • 600 g Spitskool
  • 3 el (gehakt) Hazelnoten
  • 3 el (gehakt) Peterselie
  • 1 bakje(s) Creme fraiche

In Huis

  • om te bakken Olijfolie
  • 2 tl Provencaalse kruiden
  • 1 scheutje(s) Melk
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Let op! Je hebt ook spitskool en krulpeterselie nodig bij een ander recept deze week.
  2. Schil de aardappels, snij in stukken en zet op in een pan water met wat zout. Kook gaar in 15 minuten. Schrob de aardperen schoon en snij ze in dunne plakjes van 1/2 cm. Kerf de prei in de lengte een stukje in, spoel eventueel zand tussen de bladeren uit en snij in ringen.
  3. Halveer de spitskool, verwijder het hart en snij in reepjes.
  4. Verwarm de olijfolie in een wok, bak aardpeer, prei en spitskool even aan. Voeg de Provençaalse kruiden toe en stoof met een deksel op de pan zachtjes gaar in 15-20 minuten. Roer af en toe om. Hak de hazelnoten grof. Hak de peterselie fijn.
  5. Stamp de puree met een klein scheutje melk en de creme fraiche en voeg de peterselie, peper en zout toe. Hou warm. Maak de groentestoof op smaak met peper, zout en strooi er de gehakte hazelnoten overheen.
  6. Serveer met de puree.