Gestoofde kip met aubergine, courgette en bulgur

Kip

  • Totale tijd 40 minuten
1341 Gestoofde Kip En Aubergine Met Bulgur

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Aubergine
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 2 stuk(s) Rode ui
  • 4 stuk(s) Kippendijfilet
  • 300 g Bulgur
  • naar smaak Basilicum

In Huis

  • 800 ml Water
  • 1 blokje(s) Kippenbouillon
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 tl Rozemarijn
  • 1 tl Tijm
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Zet een pannetje op met het water en het bouillonblokje.
  2. Snij de aubergine in blokjes van 1,5 cm. Doe hetzelfde met de courgette.
  3. Hak de knoflook fijn en snipper de ui. De helft van de ui en knoflook is voor bij de groenten en de ander helft voor bij de bulgur.
  4. Dep de kippendijen droog en bestrooi met peper en zout.
  5. Verwarm in een stoofpan een scheut olie en bak hierin de kip een paar minuten mooi bruin aan.
  6. Zet dan het vuur flink hoog en voeg de helft van de uien en knoflook, en de aubergine en courgette toe. Doe als nodig nog wat olijfolie erbij, het is lekker als dit helemaal in de aubergine trekt. De aubergine en courgette mogen wat bruinig worden.
  7. Draai het vuur laag als de groenten zijn aangebakken, voeg rozemarijn en tijm toe en een soeplepel van de bouillon (en dus evt. de kip) en laat met de deksel op de pan 15-20 minuten stoven. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
  8. Fruit in een ander pannetje de andere helft van de ui en knoflook. Voeg wanneer de ui zacht is de bulgur toe en roer goed om zodat alles bedekt is met olie. Voeg dan de bouillon toe tot 1 cm boven de bulgur en laat zachtjes met de deksel op de pan 10-12 minuten gaar worden. Roer af en toe om zodat het niet aanbakt.
  9. Zet een schaaltje met gescheurde blaadjes basilicum op tafel.
  10. Serveer de bulgur met de gestoofde kip, de groenten en de basilicum.