Skip to main content

Gestoofde prei in citroensap met gekookte eieren en kappertjes vinaigrette

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 4 stuk(s) Prei
  • 500 g Aardappelen
  • 4 stuk(s) Eieren
  • 1 takje(s) Verse koriander
  • 5 g Bieslook

In Huis

  • 1 stuk(s) Citroen
  • 120 ml Olijfolie (extra vierge)
  • 30 g Kappertjes
  • Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Snij de worteltjes van de prei en snij de harde donkergroene bovenkant weg. Snij de preien op maat zodat ze in een grote braadpan met dikke bodem passen. Halveer ze dan pas in de lengte en spoel onder de koude kraan. Zorg ervoor dat de bladeren in elkaar blijven liggen.
  2. 2. Verwarm de helft van de olie in de braadpan. Leg de preien er netjes naast elkaar in 1 laag in. Stoof de prei zachtjes 5 minuten op middelhoog vuur. Pers de citroen uit. Giet als de preien zacht beginnen te worden 200 ml kokend water, 3 eetlepels citroensap en de rest van de olijfolie erbij. Voeg peper en zout toe en sluit het deksel. Laat 20 minuten zachtjes koken op laag vuur.
  3. 3. Schil en kook in de tussentijd de aardappels in water met wat zout gaar in ca. 20 min.
  4. 4. Kook de eieren halfzacht in ongeveer 4,5 min in kokend water. Laat schrikken onder koud stromend water. Pel en halveer de eieren. Hak koriander en bieslook fijn.
  5. 5. Draai af en toe de preien voorzichtig om en check of het niet droog kookt. Voeg zo nodig enkele eetlepels water toe. Als het goed is, is er rond de gare preien een wat kleverige saus ontstaan. Is dit niet het geval laat de saus dan nog even inkoken zonder deksel. Meng de kappertjes, koriander en bieslook door de saus.
  6. Serveer de preien met de kappertjessaus, samen met de aardappelen en de eieren.