Skip to main content

Gestoofde venkel met worteltjes en rode linzenburger

Vegetarisch

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 200 g Rode linzen
  • 10 stuk(s) Wortel
  • 2 stuk(s) Venkelknol
  • 2 stuk(s) Uien

In Huis

  • 2 teentje(s) Geperste knoflook
  • 1 stuk(s) Groene peper
  • 1 tl Zeezout
  • 3 el Olijfolie (extra vierge)
  • 70 g Kikkererwtenmeel
  • 2 el Tomatenpuree
  • 1 handje(s) Korianderblad
  • 1 tl Chilipoeder
  • 2 tl Gemalen komijn
  • 1 tl Kurkumapoeder
  • naar smaak Peper en zout
  • om te bakken Olijfolie
  • 200 ml Sinaasappelsap
icon package

Recept stappen

  1. Was de linzen en breng ze in een pan met circa 500 ml water aan de kook. Laat de linzen circa 15 minuten doorkoken of totdat ze goed gaar zijn. Giet af en laat uitlekken.
  2. Rasp 1/3 van de wortels en snij de rest in dunne plakjes. Snij de venkel in kleine stukjes. Haal de zaadlijsten uit de groene peper en snij in kleine stukjes. Snipper een ui.
  3. Doe de geraspte wortel met de uitgelekte linzen, de geperste knoflook, de helft van de gesnipperde ui en de groene peper in de keukenmachine en meng met alle specerijen, 1 el olijfolie, tomatenpuree, kikkererwtenmeel en koriander tot een niet te fijn mengsel. Vorm er 2 burgers pp van en laat opstijven in de koelkast.
  4. Maak de venkelschotel. Verhit de olijfolie in een pan. Bak hierin de andere helft van de ui 10 minuten zachtjes aan. Voeg de venkel en de wortel toe en roerbak 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het sinaasappelsap toe en breng aan de kook. Doe het deksel op de pan en laat ca. 10 minuten zachtjes smoren tot de groenten gaar zijn.
  5. Bak de burgers. Verhit wat plantaardige olie in een koekenpan en bak hierin de burgers om en om bruin. Serveer de burgers bij de groenten samen met een gekookt graan bijv. gierst.