Skip to main content

Gestoomde kabeljauw met lauwwarme salade van gegrilde prei, koolraap, paksoi, dille, munt en yoghurt

Vis

  • Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 g Knolraap
  • 400 g Aardappelen vastkokend
  • 3 stuk(s) Prei
  • 4 el Dille
  • 4 filet(s) Kabeljauw
  • 2 el Muntblaadjes
  • 1 stuk(s) Paksoi
  • 100 ml Yoghurt
  • 1 tl Nigellazaad

In Huis

  • 1 el Olijfolie (voor in de oven)
  • 1 el Olijfolie (besprenkelen)
  • 1 el Olijfolie (om in te smeren)
  • naar smaak Citroensap
  • 1 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. 2. Was de knolraap, halveer ze en snij in dunne plakken van 1/2 cm. Schil de aardappels, halveer ze en snij in even dunne plakken. Doe in een mengkom met 1 el olijfolie (bij 4p), peper en zout en hussel om zodat alles goed bedekt is. Leg op een bakplaat met bakpapier in de voorverwarmde oven voor ca. 25 minuten.
  3. 3. Snij donkerste deel van de preien af en laat de wortels zitten. Halveer ze in de lengte en spoel zand er tussenuit. Snij van 1 prei nog ca. 3 cm lichtgroen af en snij in hele dunne ringetjes voor bij de vis. Snij de rest van de preien doormidden.
  4. 4. Hak 1/3 van de dille fijn. Neem per persoon een vel aluminiumfolie en leg op elk vel wat van de fijngesneden prei, 1 kabeljauwfilet, de fijngehakte dille, peper, zout. Besprenkel alle pakketjes met een paar druppels olijfolie en vouw ze losjes maar goed dicht. Zet ze in de oven bij de knolraap voor 15 minuten.
  5. 5. Verwarm de grillpan. Smeer de stukken prei in met de aangegeven hoeveelheid olie en bestrooi met peper en zout. Grill aan beide kanten ca. 4 minuten. Zet het vuur uit, dek af en laat even staan.
  6. 6. Hak de rest van de dille grof en snij de muntblaadjes in reepjes. Spoel de paksoi af, snij in kwarten en dan in stukken.
  7. 7. Snij de knoflook in dunne plakjes. Verhit een 1 el olijfolie (bij 4p) in een grote wok en bak daarin de knoflook heel lichtbruin. Haal de knoflook eruit met een schuimspaan en bewaar. Roerbak nu het wit van de paksoi 2-3 minuten. Voeg dan het groen toe en laat slinken. Zet het vuur uit.
  8. 8. Snij de wortels van de gegrilde prei. Snij ze dan in stukken van 3-5 cm en voeg bij de paksoi, samen met de geroosterde knolraap, de aardappel, de plakjes knoflook, de yoghurt, olijfolie extra vierge en citroensap naar smaak, zwarte peper en het nigellazaad. Hussel voorzichtig om en serveer als lauwwarme salade bij de vispakketjes.