Skip to main content

Gestoomde koolvis in Sichuan-sojabouillon met paksoi en noedels

Vis

  • Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) Paksoi
  • 4 filet(s) Koolvis
  • 12 stuk(s) Radijsjes

In Huis

  • 75 ml Sojasaus
  • 75 ml Chinese rijstwijn
  • 1 el Suiker
  • 3 tl Sesamolie
  • 5 stuk(s) Steranijs
  • 750 ml Water
  • 8 stuk(s) Gedroogde chilipeper
  • 1 el Sichuan peperkorrels
  • 10 cm Verse gember
  • 400 g Noedels
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak eerst de bouillon. Doe de sojasaus, rijstwijn, suiker, sesamolie, steranijs, water, gedroogde chilipeper en Sichuan peperkorrels in een pan en breng langzaam aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes trekken op laag vuur.
  2. 2. Snij de paksoi in kwarten. Stoom de vis: leg een stukje bakpapier in een stoommand. Leg de visfilets en de paksoi erop. Snij een plakje gember af en snij dit in lucifertjes. Verdeel over de vis. Bestrooi de vis met wat zout en peper. Stoom de vis en de groenten in ca. 6 minuten net aan gaar. Check of de vis gaar genoeg is.
  3. 3. Bereid de noedels volgens gebruiksaanwijzing.
  4. 4. Verdeel de vis, paksoi en noedels over vier bordjes. Schenk de Sichuan sojabouillon over de noedels maar niet over de vis en de paksoi. Snij de radijsjes heel dun en verdeel over de vis.