Skip to main content

Gestoomde vis met gember, bieslook en oesterzwammen

Vis

  • Totale tijd 45 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 400 gram gerookte forel
  • 1 bosje bieslook

In Huis

  • stukje gember
  • 300 gram rijst
  • 300 gram oesterzwammen
  • 5 el zonnebloemolie
  • 8 el sojasaus
  • 1 el chilisaus
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing. Schil de gember en snij in lucifertjes van 3 cm lang. Snij de oesterzwammen in plakjes.
  3. Leg de vis op een stukje zilverfolie en verdeel er de gember over. Vouw het pakketje dicht en leg op een bakplaat of rooster. Gaar de vis gedurende 6 tot 8 minuten in de (voorverwarmde) oven.
  4. Bak in de tussentijd de oesterzwammen in de helft van de zonnebloemolie ca. 3 minuten. Meng met de helft van de sojasaus en de chilisaus en bak nog 1 minuut.
  5. Hak de bieslook fijn. Leg de vis op een schaal en verdeel er de bieslook over.
  6. Verhit de andere helft van de zonnebloemolie in een pannetje totdat de olie begint te roken. Let goed op. Schenk de hete olie, samen met de rest van de sojasaus over de bieslook op de vis.
  7. Serveer de vis met de oesterzwammen en wat rijst.