Gevulde aardappelen met gehakt en geitenkaas

Rund

  • Totale tijd 90 minuten
Appel met appelchips en ijs | Maaltijdbox recepten

Ingrediƫnten

In De Krat

  • 8 stuks Frieslander aardappelen (grote aardappelen)
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 stuks ui
  • 1 bosje peterselie
  • 100 gram geitenkaas sikkepit
  • 200 gram cherrytomaten

In Huis

  • 3 tl chilivlokken
  • klontje boter
  • 1 eetlepel boter (voor de saus)
  • 1 el tomatenpuree (voor de saus)
  • 250 ml kokend water (voor de saus)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Vul een kom met water en voeg er 2 el zout aan toe.
  3. Schil de aardappels en snij een stuk van de bovenkant af. Schraap de binnenkant met een schraapmes (Let op: de wanden moeten niet te dun worden).
  4. Plaats de aardappels in de kom met zoutwater en laat voor een halfuur weken.
  5. Snipper de ui en hak de peterselie. Voeg in een koekenpan boter toe en laat smelten. Voeg het gehakt toe en bak op middelhoog vuur. Voeg de ui toe wanneer het gehakt halfgaar is en roer een paar keer om. Voeg wanneer de ui glazig is de peterselie en chilivlokken en breng op smaak met peper en zout. Bak door totdat het gehakt gaar is.
  6. Maak de saus. Smelt een klontje boter in een koekenpan. Voeg de tomatenpuree toe en giet daarna kokend water in de koeken en breng op smaak met zout. Roer met een pollepel tot een vloeibare saus.
  7. Snij de tomaten in plakjes. Doe de aardappels in een ovenschaal en vul het met het gehakt. Leg een aantal plakjes tomaat op het gehakt en giet een deel van de saus in de ovenschaal en het andere deel over de aardappelen.
  8. Plaats de ovenschaal in de oven voor ca. 30 minuten. Haal de ovenschaal eruit en brokkel geitenkaas over de aardappelen en bak nog eens 15 minuten in de oven of tot de aardappelen goud/bruin gekleurd zijn.
  9. Haal de ovenschaal uit de oven en serveer de gevulde aardappelen.