Gevulde Afrikaanse pindasoep met kikkererwten en naan brood

Vegan

  • Totale tijd minuten
Gevulde Afrikaanse pindasoep met kikkererwten en naan brood | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 stuks ui
  • 1 bakje soep specerijen
  • 800 gram bloemkool
  • 200 gram oranje bataat
  • 2 blik tomatenstukjes
  • 150 gram pinda's
  • naar smaak koriander
  • 2 stuks bosui
  • 4 stuks mini naan
  • 1 potje kikkererwten
  • 1 stronk paksoi

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 800 ml kokend water
  • 2 blokjes groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven op 200 graden, als je geen broodrooster hebt. Zet de waterkoker aan.
  2. Verwarm olie in een afdekbare soeppan met dikke bodem. Snipper de ui en fruit zachtjes aan.
  3. Hak de knoflook en voeg toe samen met het bakje specerijen. Bak 2 minuten mee.
  4. Maak roosjes van de bloemkool en snij de steel in stukjes. Was of schil de bataat en snij in blokjes van ca. 1 cm. Voeg beide bij de ui. Bak omscheppend een paar minuten mee en voeg dan de tomatenstukjes toe. Voeg het kokende water toe en verkruimel de bouillon erboven. Breng aan de kook, dek af en draai het vuur lager.
  5. Maal de helft van de pinda’s zo fijn mogelijk in het bakje van de staafmixer (of met de vijzel). Voeg op het laatst een klein beetje water toe om het een beetje glad te kunnen roeren. Voeg de pindasaus bij de groenten. Laat ca. 15 minuten afgedekt pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.
  6. Snij de koriander en bosui fijn.
  7. Bak de naan broodjes 3-4 minuten af in de oven, of gebruik de broodrooster.
  8. Voeg de kikkererwten (incl. vocht, dat bevat veel eiwitten!) bij de soep en warm even door.
  9. Spoel de paksoi af, snij het wit in stukjes van 2 cm en het blad in dunne reepjes. Voeg eerst het wit toe en een paar minuten later het groen, laat slinken. Garneer de soep met de overbleven pinda’s, bosui en koriander. Serveer met het naan brood.
  10. Goed om te weten: In het specerijenbakje voor 4p zit 2 tl kurkuma, 2 tl paprikapoeder, 2 tl komijnpoeder, 1/4 tl chilipoeder en 2 tl gemberpoeder. In het bakje voor 2p de helft.