Skip to main content

Gevulde Afrikaanse pindasoep met kikkererwten en roti

Vegan

  • Totale tijd 50 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 1 ui
  • 2 el gember
  • 1 bakje specerijen
  • 800 gram bloemkool
  • 300 gram bataat
  • 1 rode peper
  • 2 blikken tomatenstukjes
  • 150 gram pinda's
  • 2 lente-uien
  • koriander, naar smaak
  • 2 rotivellen
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 stronk paksoi

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 tenen knoflook
  • 1 liter kokend water
  • 2 groentebouillonblokjes
icon package

Recept stappen

  1. Snij de ui fijn en fruit een paar minuten zachtjes in de olie in een soeppan met dikke bodem.
  2. Hak de knoflook en voeg toe. Rasp de gember en voeg toe samen met het bakje specerijen. Bak 2 minuten mee.
  3. Bereid de bouillon voor met behulp van de waterkoker
  4. Snij de bloemkool in roosjes. Was of schil de bataat en snij in blokjes van ca. 1cm. Snij de peper fijn. Voeg alles bij de ui. Bak omscheppend een paar minuten mee en voeg dan de tomatenstukjes toe. Schenk de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat zachtjes afgedekt pruttelen.
  5. Maal de helft van de pinda’s zo fijn mogelijk in een keukenmachine of het bakje van de staafmixer. Voeg op het laatst een klein beetje water toe om het een beetje glad te kunnen roeren. Voeg de pindasaus toe en laat zachtjes 15 minuten koken tot de groenten net gaar zijn.
  6. Snij de koriander en lente-ui fijn.
  7. Bak de roti in een droge koekenpan, als volgt: je legt de roti opgevouwen in een koekenpannetje. Dan keer je hem om. Dan klap je ‘m open en vouwt ‘m andersom, en dan doe je weer beide kanten. Voilà. Hou warm
  8. Giet de kikkererwten af, voeg toe en warm door
  9. Spoel de paksoi af, snij in reepjes. Voeg eerst het wit toe en een paar minuten later het groen. Laat slinken en dien de soep op. Garneer met de overbleven pinda’s, de lente-ui, de koriander en de roti.
  10. NB: in het specerijenbakje voor 4p zit 2 tl kurkuma, 2 tl paprikapoeder, 2 tl komijnpoeder, in het bakje voor 2p de helft.