Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gevulde aubergines met rijst, paprika, ui en kaas

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
1396 Gevulde Aubergines Met Rijst Paprika Ui En Kaas

Ingrediënten

In de box

  • 100 g basmatirijst
  • 4 stuk(s) aubergine
  • 2 stuk(s) groene paprika
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 2 zakje(s) geraspte kaas
  • 2 stuk(s) ciabatta
  • 1 krop(pen) eikenbladsla

In Huis

  • 2 teentje(s) knoflook
  • om te bakken olijfolie
  • 2 tl Italiaanse tuinkruiden
  • 6 el olijfolie voor de dressing
  • 2 el balsamicoazijn
  • naar smaak peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Zet een pan water op voor de rijst. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzing op de verpakking.
  3. Halveer de aubergines in de lengte.
  4. Haal het vruchtvlees uit de aubergines: kerf met een mes kruislings in tot 1 cm van de rand en schep het er dan uit met een lepel.
  5. Bestrooi de uitgeholde aubergines met zout en snij ze in, dan worden ze sneller gaar.
  6. Leg de aubergines in 2 ovenschalen (als dit niet past kan het ook op een grote bakplaat) en schuif vast in de oven.
  7. Snij de paprika open en verwijder zaad en zaadlijsten. Snij de paprika en het vruchtvlees van de aubergine in kleine stukjes. Schil de ui en knoflook en hak fijn.
  8. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de gesneden paprika, vruchtvlees van de aubergine, uien en knoflook even aan. Voeg de Italiaanse kruiden toe. Bak gaar in ca. 10 minuten.
  9. Voeg de rijst en 2/3 van de geraspte kaas toe aan de pan met groentes. Breng het mengsel goed op smaak met peper en zout.
  10. Haal de aubergines uit de oven en vul ze met het groentemengsel. Bestrooi het geheel met de rest van de geraspte kaas.
  11. Schuif de gevulde aubergines nog gedurende 20 minuten in de (inmiddels) goed verwarmde oven.
  12. Als de aubergines nog 10 minuten moeten, leg je de ciabatta's ook in de oven (circa 6-8 minuten).
  13. Maak ondertussen een dressing van olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout. Was de sla en meng met de dressing.
  14. Serveer de gevulde aubergines met de in plakjes gesneden ciabattas en de sla.