Gevulde Coeur de Boeuf met gehakt, rucola pesto en aardappeltjes
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks coeur de boeuf tomaten
- 1 stuks ui
- 0.5 stuks bleekselderij
- 400 gram rundergehakt
- 2 stuks eieren
- 1000 gram Nicola aardappelen
- 40 gram rucola
In Huis
- 2 teen knoflook
- verse basilicum naar smaak
- 40 gram Parmezaanse kaas
- tabasco naar smaak
- olie om te bakken
- paprikapoeder naar smaak
- 90 ml olijfolie extra vierge
- 30 gram walnoten of pijnboompitten
- kneepje citroensap (mag uit flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de tomaten en snijd de dekseltjes van de bovenkant af. Hol de tomaat voorzichtig uit.
- Hak de ui fijn en pers de knoflook. Snij de basilicum fijn. Rasp de kaas. Snij de bleekselderij in plakjes.
- Meng het gehakt met de ui, ei, de helft van de uitgeperste knoflook, fijngesneden basilicum, 1/4e deel van de kaas en de bleekselderij. Breng op smaak met tabasco, zout en peper.
- Vul de tomaten met het gehaktmengsel en leg in een met olijfolie ingevette ovenschaal. Zet de tomaten, zonder deksel, circa 45 minuten in de oven. Zet de dekseltjes er de laatste 10 minuten op.
- Was de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Bak even aan in wat olie, dek af en laat ca. 15 minuten garen. Haal, als ze beetgaar zijn, de deksel van de pan. Laat het vocht verdampen, voeg nog wat olie en het paprikapoeder toe en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Schud af en toe om en breng op smaak met zout.
- Maak intussen de pesto. Mix de rucola in een keukenmachine of het bakje van de staafmixer met de overgebleven knoflook, kaas en pijnboompitten. Voeg de olijfolie extra vierge toe, voeg extra toe wanneer nodig voor een smeuïge massa is. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de gevulde tomaten met de pesto en de gebakken aardappeltjes.