Skip to main content

Gevulde courgette met quinoa

Vegetarisch

  • Totale tijd 55 minuten

Ingrediënten

In De Krat

  • 2 stuk(s) courgette
  • 1 stuk(s) gesnipperde rode ui
  • 1 stuk(s) rode paprika
  • 2 bakje(s) cherrytomaatjes
  • 1 el fijngehakte peterselie

In Huis

  • 60 g quinoa
  • 2 teentje(s) knoflook in plakjes
  • 40 g ongezouten gepelde pistachenoten
  • 1 el oregano
  • naar smaak peper en zout
  • 4 el parmezaanse kaas
  • 2 takje(s) tijm
icon package

Recept stappen

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzing op de verpakking.
  2. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  3. Snij de courgettes overlangs door en lepel het vruchtvlees eruit. Hak het vruchtvlees fijn. Snij de paprika is kleine stukjes.
  4. Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag de knoflook, de uiensnippers, de stukjes paprika en het vruchtvlees van de courgettes. Voeg de quinoa, de tomaatjes en de pistachenoten toe en laat de groenten op een middelhoge warmtebron zacht worden, blijf daarbij steeds roeren. Meng de oregano en de peterselie erdoor en voeg dan zout en peper naar smaak toe.
  5. Vul de courgettes en strooi de Parmezaanse kaas erover. Leg de gevulde courgettes in een ovenschaal en bak ze 20 minuten. Garneer ze voor het serveren met wat takjes tijm.